Kat Mane Nak Dapat Steak Yang Sedap, Halal & Murah?? Hanya di NY Steak Shack


Sedap, Halal & Murah
Kali pertama makan steak masa tu umur chantek 12 tahun (darjah 6) . Masa tu ayah chantek reword kat chantek sebab dapat result agak cemerlang dalam UPSR 3A 1C. Alhamdulillah, mak dan ayah bangga dengan result UPSR chantek. So, satu malam ayah chantek belanja dinner kat Hotel Seri Malaysia Temerloh, tak tahu la sekarang masih ada lagi tidak hotel tu. Dulu memang tempat feveret chantek dan family makan kat situ. Ayah tanye chantek boleh pilih apa sahaja yang chantek nak makan. Itu lah kali pertama chantek makan steak. And start dari tu chantek jatuh cinta dengan steak.


Kebetulan dah lama tak makan steak, chantek dapat undangan dari NY Steak Shack, Melawati Mall. So memang tak menolak la kan. Jemputan ini sempena nak memperkenalkan menu baru yang telah dibuat perubahan/pembaikan menu-menu mereka.
Kami telah membuat penilaian kepada pelanggan-pelanggan kami selama 7 bulan dan hasilnya kami telah membuat perubahan pada menu-menu kami sehingga 60% daripada menu asal - Muhammad Adam Mah, Pengurus Besar NY Steak Shack.
Chicken Caesar Salad


Dalam salad ni ada garlic bread dan kepingan ayam. Bagi yang suka makan salad, memang sesuai lah pilih menu ni. Chantek penggemar sayur, tapi salad kurang sikit. Tapi kepingan ayam tip top rasa dia.

Trio Apps


Yang ni gabungan bawang goreng, cendawan goreng, semuanya digoreng tempura. Ada bebola daging sendiri. Chantek in love betul dengan bebola daging tu, sedap. Itu adalah resepi/ciptaan NYSS sendiri. Menu ni memang sedap

Smokehouse Burger


Yang ni memang chantek suka sangat, memang chantek pulun makan smokehouse ni. Rasanya unik dan kena dengan tekak chantek. Ada rasa pedas-pedas dan manis sikit kat hujung-hujung gigitan. Bagi chantek burger ni memang lain dari yang lain.

Lamb Noisett


Kalau korang suka makan kambing mesti korang akan cakap steak lamb kat NYSS ni terbaik. Dagingnya lembut, berjus dan yang penting tidk berbau. 

Sizzling Duck Chop


Tak pernah makan itik? Haa kalau hidangan itik kat NYSS ni korang wajib cuba. Sebab bila makan, korang tak kan terbayang itik yang tengh berenang dalam kolam. Korang akan rasa nikmat jerkk bila mula menggigit SIzzling Duck Chop ni. Betul memang sedap.

Darling Downs Wagyu Stiploin


Panjangkan nama menu ni..camtulah korang akan senyum panjang bila makan wagyu striploin. Tak perlu nak gerun bila dengar wagyu tu. Ye daging wagyu memang terkenal dengan kemahalannya, tapi di NYSS ni korang mesti mampu sangat nak makan.

Milk Shake



NYSS ni juga terkenal dengan milk shake dia yang ummphhh...chantek suka . Tak berapa manis dan kaya dengan rasa. Datang ke sini try ok.

Desert Wow


Antara 2 jenis kek ni, chantel lebih suka red velvet cake tu, lagi 1 kek tu adalah carrot cake. Lembut dan tak manis.

Makan Steak FREE Selama Setahun 


Macam tak masuk akal kan. Tapi betul. Buat pertama kalinya, NY Steak Shack akan mempunyai Cabaran Makan Steak Wagyu di mana pemenang boleh pergi dengan makanan PERCUMA di NY Steak Shack selama setahun! Mulai sekarang hingga 30 November 2018, kalau korang oder stik wagyu di mana-mana cawangan NYSS korang berpeluang untuk memenangi mkan steak PERCUMA selama SETAHUN!!! cara dan syarat penyertaan noleh lihat di sini Nanti tengok kat itu ye.

Was-was???

Sumber : NYSS
Biasalah bila makanan barat ni, orang memang suka rasa was-was atau khuatir dengan tahap kebersihan dan pengiktirafan Halal kan? Jangan risau sebab kesemua 10 cawangan NYSS telah memiliki pensijilan halal,oleh JAKIM. Malah restoran yang berkonsep kasual inspirasi bandar raya New York ini menyediakan hidangan yang dijamin tahap kebersihannya. Daging-daging juga diimport dari Australia.

Untuk maklumat/info lanjut tentang promosi terkini NY Steak Shack like and follow facebook NYSS






Comments

  1. wow! sedapnya nampak...nak wagyu jugak! nak join contest!

    ReplyDelete
  2. terliurnya tengok makanan kat sini. semuanya nampak sedap. kena join kontest nih baru puas hati makan kalau menang haha.

    ReplyDelete
  3. Woah ada contest ye.. Kalau ada peluang nak gak join.. Kot menang hadiah tu utk mkn free setahun.. Hehe.. Lama dah xmakan steak ni..tapi tgk gambar mengidam lak hehe

    ReplyDelete
  4. Qeela mmg suka dine kat NYSS ni, sedap2 mknn dia semua dan harga pon totally affordable! Memang looking forward nk try menu baru diorg ni nanti, adoii terliurnya tengok gmbr2 tu haha.

    ReplyDelete
  5. Ny Steak macam best je , tak pernah cuba lagi .. so tempting , portion pun banyak ..nanti nak try

    ReplyDelete
  6. yummy food and drink yeah long time no go there eat. I like as they have outlet near to me, shall find someday to go there dine.

    ReplyDelete
  7. Scroll laju2 la..terliur tgok semua tu ha..nanti nak pi makan kat sini llagi la..ada menu baru nampaknya tu...berbunyi perut..adoiiii

    ReplyDelete
  8. keluar air liur tgok steak Ny ni dayu. Besar portion die . Air milk shake tu pun nmpk sedap. Nk kene pergi ni .hehehe

    ReplyDelete
  9. AM memang suka makan steak di NYSS nie.. sedap, lembut dan berjus.. kalu minum mesti order milk shake.. walaupun decoration dlm NYSS nampak fancy n eksklusif tapi makanan dia mmg berbaloi dan berpatutan.. xder la mahal sgt..

    ReplyDelete
  10. Bestnya makan steak..paling syiok wakyu beef tu..perghh telioq akak..lama dh tak pekena wakyu beef ni

    ReplyDelete
  11. tak tahu nak pilih mana satu fav Liez tau.. sbb tgksemua sedap.. trio app tu memikat, burger pun sedap,lamb pun menawan..kalau pergi ni mmg lame mikirkan menu apa nak makan tau

    ReplyDelete
  12. NY Steak Shack ni memang sedap. Sekarang makin popular la ye sebab tengok raai yang review. hehehe

    ReplyDelete
  13. dah pernah makan kat sini.memang sedap gila steak dia.burger dia pun sedak kak dayu.tak rugi mai sini tapi kena standby fulus skit hehe

    ReplyDelete
  14. Saya sebelum ni ppernah makan di NY Steak ni. Tapi minggu lepas sempat singgah lunch dengan kawan. Boleh tahanlah menu diorang

    ReplyDelete
  15. Selalu jugak makan kat NY Steak ni sebab suka milkshake dengan sizzling steak dia. Skrang dah ada menu steak baru ni boleh ajak husband weekend nanti.

    ReplyDelete
  16. Wah bestnya da tempat makan steak sedap di lokasi yang strategik. Dah lama juga tak makan hidangan western. Boleh lah cuba

    ReplyDelete
  17. Tiap kali mama makan daging, tak boleh elak ada terselit celah gigi ni. Hehe. Itu yang terencat nak makan steak tu

    ReplyDelete
  18. Terliur btul tgk menu2 dia..
    Semua tu akak suka makan..hahaha
    Dasar nak kurus tapi suka makan...hahahah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Disarankan Boikot | Polis Evo 2 Bukan Biasa-Biasa

3 Siri Animasi Era 90an Yang Pertama Tular Di Malaysia

Haruharu | Produk Kecantikan Dari Korea Dengan Teknologi Penapaian Menangani Masalah Kulit Wanita & Lelaki