Ads

Header Ads

3 Sebab Perlu Sertai Pesta Sambutan Tahun Baru 2019 | CITTA Mall


Tahun Baru ialah peristiwa yang diadakan apabila sesuatu budaya meraikan berakhirnya satu tahun dan bermulanya tahun berikutnya. Budaya-budaya yang mengikut kalendar tahunan semuanya menyambut Tahun Baru. Dan seperti biasanya acara-acara yang diadakan penuh dengan aktiviti yang menyeronokkan. Ada juga yang meraikan perakhiran tahun kerana meraikan kejayaan besar atau mungkin untuk melupakan sesuaty yang buruk yang telah dilalui swpanjang tahun itu. Dan semestinya semua mereka yang nenyambut kedatangan tahun baru berharap tahun yang bakal muncul akan memberikan sejuta kemanisan dalam hidup.


Bercerita tentang sambutan tahun baru, korang dah ada yang plan untuk keluar pada 31 Disember 2018 ni? Chantek tahu ramai yang tengah memilih tempat untuk melakar kenangan manis pada hujung tahun ni. Sebenarnya tidak semua orang menjadikan acara sambutan tahun baru sebagai acara yang wajib disambut, tetapi ada juga dikalangan mereka yang mengambil kesempatan cuti umum 1 Januari untuk berkumpul bersama keluarga atau pergi bercuti. Seperti chantek sendiri sejujurnya memang tidak pernah turut serta dalam acara menyambut tahun baru. Sebab terlalu rami sangat orang dan mungkin jiwa chantek lebih suka lepak dekat rumah dan menonton konsert live sempena sambutan tahun baru di depan televison jerk hahahaha. Untuk korang yang nak pergi menyambut tahun baru tapi tak tahu lagi nak ke mana, ni chantek share kan pada korang acara gilang gemilang yang akan diadakan pada malam sambutan tahun baru yang mesti havoc dan akan menjadi kenangan mannis buat korang.




Parti Malam Tahun Baru di CITTA Mall

Seperti tahun-tahun terdahulu acara tahunan iaitu acara sambutan tahun baru telah menjadi trend untuk diaraikan bersama keluarga, yang tersayang dan kawan-kawan jadi tidak hairanlah kalau ramai yang telah membuat tempahan makan malam , hotel penginapan bagi meraikan acara tersebut. Oleh itu CITTA Mall juga tidak terkecuali untuk sama-sama meraikan acara ini dengn pelbagai aktiviti yang dirancang dan pastinya akan memberikan pengalaman yang menyeronokkan dan semestinya meninggalkan kenangan yang indah. Seperti tahun-tahun sebelumnya CITTA Mall pada tahun ketiga penganjuran acara ini mebawakan persembahan tarian line-up extraordinaire Rejuvenate Dance Crew, Rax Teh, band progresif-etno-fusion Nadir, Kilafairy, dan K -Pop boyband MASC. Acara yang akan bermula jam 8.30 malam ini akan dihoskan oleh Baki Zainal. Pasti gamat dan meriah malam tu kan.

Kenapa Sambutan Tahun Baru Mestilah Di CITTA Mall

1. Potongan RM5 untuk perjalanan pergi dan balik ke CITTA Mall dalam masa sebulan iaitu pada tarikh mendaftar sehingga 31 Disember 2018. Jadi perjalanan korang dari/ke CITTA Mall pada malam tu akan lebih murahlah. Caranya korang cuma perlu memuat turun aplikasi MULA2U melalui Google Play atau App Store dan menggunakan kod promo MULA" MULAZCM "untuk mendapatkan RM5 off tu. Malah korang boleh membeli belah di CITTA Mall dengan apps ni. Si boleh la datang awal, lepak shopping dan minum-minum dahulu sebelum acara sambutan tahun baru bermula.

2. Acara persembahan bunga api yang gilang gemilang pastinya menjadi acara wajib sambutan tahun baru. Korang tak perlu nak berasak dan bersesak untuk pergi ke KL semata-mata untuk menonton persembahan bunga api. CITTA Mall menjanjikan persembahan bungan api pada malam itu akan menyeronokkan setia pengunjung.

3. Persembahan artis dalam dan luar negara yang akan menggamatkan suasana malam tersebut lebih-lebih lagi dihoskan oleh Baki Zainal.


Program CSR CITTA Mall

Selain meraikan kemeriahan kedatangan tahun baru yang akan disambut, CITTA Mall juga tidak melupakan pada mereka yang kurang bernasib baik. Sebagai sebuah pusat membeli belah yang bertanggungjawab dan perihatin, 

CITTA Mall telah bekerjasama rapat dengan Kelab LEO SMK Bandar Utama 3, SMK Subang Utama, Sri Kuala Lumpur, SMK Seafield, SMK La Salle Klang. SMK Assunita, dan SMK Seksyen 4 Bandar Kinrara pada 14 Disember bagi meraikan sambutan Krismas untuk anak-anak Waja Home, tempat perlindungan bagi kanak-kanak kurang bernasib baik. Projek CSR, yang berjudul Xmas Spotlight on Children, melihat 30 kanak-kanak berumur antara 4 dan 18 yang menghabiskan hari yang menyeronokkan di CITTA Mall, termasuk filem percuma di Cinemas MBO, bengkel kraf Krismas, dan eames
"Ini adalah tahun kedua kami melakukan ini, dan kami sangat berterima kasih kepada CITTA Mall untuk bersetuju dengan projek ini dengan kami" kata Gregory Soo, Pengerusi projek dari SMK Bandar Utama Damansara 3
Jadi pada korang yang tengah merancang untuk menyambut tahun baru, CITTA Mall adalah pilhan yang terbaik. Tak perlu bersesak ke KL hanya datang ke CITTA Mal dan alami pengalaman indah dan menyeronokkan di CITTA Mall. Untuk maklumat lanjut mengenai acara dan sebagai boleh layari facebook rasmi CITTA Mall



Post a Comment

13 Comments

  1. Ada diskaun tu buatkan ramai orang nak datang shopping :)

    ReplyDelete
  2. Citta mall baru lagi ya.. Best tiap2 tahun ada bt acara dan diorang pun meraikan org yg kurang bernasib baik ❤️

    ReplyDelete
  3. Wah mcm2 acara ada...kalau ke sana nti boleh la singgah

    ReplyDelete
  4. Suka tengok bunga api. Terasa meriahnya tuuu..

    ReplyDelete
  5. wahh dah tak lama dah ni, tahun baru bakal tiba.. meriahlah sambutan tu nanti :)

    ReplyDelete
  6. Bagusla.. ada diskaunnn. Mesti dtg ni untuk grab

    ReplyDelete
  7. Citta mall memg setiap tahun buat sambutan tahun baru kan.. Meriah haishh.. Siap ade bunga api.. Wah siap ade diskaun lagi.. Bguslaa

    ReplyDelete
  8. Ada aktiviti macam2 dah tentu ramai yang nak mai

    ReplyDelete
  9. Wah mesti makin meriah kan sbb dpt potongan dan dpt lihat pertunjukan bunga api bsr2an dan persembahan artis lagi

    ReplyDelete
  10. Wah, best la ada diskaun jimat duit nak shopping boleh shopping banyak sikit kan

    ReplyDelete
  11. Wah! best nyer I pun nak countdown at citta mall la. Jom!

    ReplyDelete
  12. Jom ramai-ramai turut serta...hehehe..

    ReplyDelete